Articles

Beneficiile uleiului nostru de cocos extravirgin organic

Istoria uleiului de cocos

Produs din fructul palmierului de cocos (Cocos nucifera), originar din toate regiunile tropicale ale lumii, uleiul de cocos este considerat de mulți nutriționiști ca fiind un superaliment – dar nu a fost întotdeauna așa.

Utilizat de mii de ani în Asia de Sud-Est de către localnici, cererea de ulei de nucă de cocos a explodat odată ce europenii l-au descoperit.

A început un comerț în valoare de miliarde de dolari în banii de astăzi, cu plantații înființate în întreaga lume, ceea ce a făcut ca uleiul să devină un ingredient culinar comun în Europa și America.

Aceasta a fost până când a izbucnit cel de-al Doilea Război Mondial și a tăiat aprovizionarea

Mitul uleiului de nucă de cocos și al grăsimilor saturate

După ce războiul s-a terminat și lucrurile au început încet să revină la normal, plantațiile au fost fericite să revină din nou la producția completă, dar apoi s-a întâmplat ceva care a schimbat industria pentru totdeauna.

Ancel Keys a fost un important om de știință din domeniul sănătății publice din America anilor 1950 și a fost primul care a făcut legătura între grăsimile saturate și bolile de inimă.

În faimosul său Studiu al celor șapte țări, Keys a arătat 7 țări cu rate ridicate de boli de inimă corelate cu un consum ridicat de grăsimi saturate. El a emis ipoteza că grăsimile saturate se transformă în colesterol, care apoi blochează arterele.

Uleiul de cocos are un conținut ridicat de grăsimi saturate, așa că, odată cu înlocuirea uleiului de soia de producție internă în timpul războiului, toată lumea a decis că uleiul de cocos este un atac de cord într-o sticlă, așa că soia a rămas uleiul de gătit preferat.

Problema cu cercetarea lui Keys este că corelația nu implică cauzalitatea. Key a ales 7 țări care se potriveau cu ipoteza sa, dar au existat multe țări care au arătat rezultate opuse, pe care le-a omis în mod convenabil.

Chiar și astăzi lucrarea sa este puternic dezbătută, dar recent s-a dezvăluit, de asemenea, că firmele producătoare de zahăr au plătit cercetători pentru a minimiza legătura dintre zahăr și bolile de inimă și a promova în schimb grăsimile saturate ca fiind vinovate.

Este o conspirație din care industria uleiului de nucă de cocos nu și-a revenit niciodată, dar acum lucrurile încep să se schimbe, cu noi cercetări care sugerează că uleiul nu este potrivit doar pentru gătit, ci poate fi folosit ca posibil medicament, biocombustibil, constituent cosmetic și agent antimicrobian!

Beneficiile nutriționale ale uleiului de nucă de cocos

Nucile de cocos au fost un aliment de bază pentru multe culturi timp de mii de ani, oferindu-le grăsimi dietetice esențiale, carne gustoasă, apă, lapte și, bineînțeles, ulei.

Secretul lor constă în acizii grași trigliceridici cu lanț mediu (grăsimi MCT), care este diferit de majoritatea uleiurilor care conțin trigliceride cu lanț lung. Grăsimile MCT sunt mai ușor de absorbit și de metabolizat de către corpul uman într-o sursă de energie disponibilă.

Cele mai multe dintre aceste grăsimi MCT vin sub formă de acid lauric, care ajută organismul să absoarbă vitaminele liposolubile, cum ar fi A, D, E și K.

Considerate una dintre grăsimile „bune”, grăsimile MCT pot ajuta la promovarea pierderii în greutate prin arderea caloriilor, motiv pentru care uleiul de nucă de cocos este utilizat pe scară largă de către culturisti și sportivii de anduranță.

Uleiul de nucă de cocos extravirgin organic ajută la îmbunătățirea digestiei și a absorbției nutrienților, ajutând la ameliorarea simptomelor bolilor inflamatorii, cum ar fi boala Crohn, colita ulcerativă și ulcerul gastric. De asemenea, are efecte antioxidante pentru a ajuta la susținerea funcției pancreatice, renale, hepatice și tiroidiene.

Alte beneficii pentru sănătate ale uleiului de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos nu vă ajută doar pe interior, ci și pe exterior!

Conținutul ridicat de acid lauric este motivul pentru care este atât de căutat în industria cosmetică. Este ingredientul principal în multe creme de mâini și de față, loțiuni și săpunuri.

Din cauza greutății sale moleculare scăzute și a lanțului liniar drept, proteina poate pătrunde în interiorul firului de păr, reducând pierderea de proteine atât pentru părul deteriorat, cât și pentru cel nedeteriorat.

Uleiul de nucă de cocos are, de asemenea, proprietăți antimicrobiene incredibile, datorită concentrației sale de monolaurină. Studiile sugerează că acesta poate ucide cauzele infecțiilor fungice, cum ar fi tegumentul, aftele sau piciorul atletului, omorând chiar și bacteriile care cauzează boli precum pneumonia, meningita și intoxicațiile alimentare.

Utilități culinare ale uleiului de nucă de cocos

Desigur, oricât de grozave ar fi toate aceste beneficii pentru sănătate, ele nu ar fi de mare folos dacă uleiul de nucă de cocos ar avea un gust oribil!

Din fericire, gustul dulce și mirosul seducător al uleiului de nucă de cocos dau viață oricărei rețete, transformând mâncărurile obișnuite în ceva special.

Utilizat ca înlocuitor al untului în multe rețete, are un punct de afumare ridicat și, ca și untul, uleiul de nucă de cocos este solid la temperatura camerei, ceea ce înseamnă că poate fi folosit pentru coacere, prăjire și pentru a unge cratițele.

Când este topit, uleiul de nucă de cocos extravirgin organic emană o aromă frumoasă și senzuală, unul dintre motivele pentru care este atât de atrăgător să gătești cu el.

Olivado’s Organic Extra Virgin Coconut Oil

Uleiul nostru de nucă de cocos extravirgin organic este creat folosind o metodă specială de presare la rece, care ne permite să păstrăm toate bunătățile naturale ale pulpei de nucă de cocos fără a folosi substanțe chimice dure.

Carnea proaspătă de nucă de cocos este fie uscată rapid folosind o căldură minimă și o presă de ulei mecanică, fie este măcinată umed prin presarea laptelui de cocos din pulpă, apoi separând uleiul de apă.

Uleiul de cocos are o durată lungă de păstrare, permițând transportul și depozitarea pe distanțe și timp îndelungat, și este, de asemenea, rezistent la oxidare, astfel încât nu se râncezește rapid. Râncezirea este periculoasă deoarece poate genera radicali liberi, despre care s-a dovedit că pot provoca celule canceroase.

O sursă bogată de vitamine, minerale și fibre alimentare, uleiul nostru de nucă de cocos extravirgin organic poate fi folosit ca tartinabil, în pansamente, în smoothie-uri și chiar aplicat local ca tratament nutritiv pentru piele.

Disponibil în n borcane de sticlă de 375ml și 500ml, vă puteți transforma preparatele culinare cu o simplă atingere de ulei de nucă de cocos și puteți da viață rețetelor dumneavoastră!

Avem, de asemenea, uleiul nostru de nucă de cocos organic natural, dacă doriți ceva cu mai puțină forță. Extras și rafinat fără chimicale, uleiul nostru natural de nucă de cocos are o aromă neutră pentru toate cerințele de gătit și coacere.

Dacă aveți întrebări despre uleiul nostru de nucă de cocos extravirgin organic, nu ezitați să ne contactați astăzi sau accesați pagina noastră de Facebook, unde veți găsi cele mai recente noutăți, produse și rețete!

.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.